Redactieronde 2 van Waterval is van start gegaan. Redacteur Tamara en ik gaan voor de tweede keer het hele manuscript door. Flinke stukken ‘bloed, zweet en tranen’ worden resoluut naar de prullenbak verwezen. Het is nu nog te veel roman, Waterval moet nog meer thriller worden. Er is geen ruimte voor ‘lieve’ familiedialogen tijdens een autorit door de Zwitserse bergen. Ik moet weer even slikken (daar gaat weer een dag werk verloren), maar ik begrijp het wel.

Waterval countdown

Het verhaal groeit en staat steeds steviger in zijn schoenen. En dat is iets dat zonder de redacteur van de uitgeverij echt nooit was gelukt. Volgens planning ronden we redactieronde 2 vlak voor de kerstdagen af. Ik ben benieuwd of het boek dan nog net zo eindigt als ik heb bedacht.

Wat ben ik toch een bofkont dat ik dit mag doen.

Ondertussen begin ik langzaam maar zeker aan mijn tweede boek, werktitel ‘Herstart’. Het speelt zich af in de Biesbosch, om precies te zijn in het gebied De Dood. Die naam alleen al belooft natuurlijk weinig goeds voor de hoofdrolspelers. Ik doe research over de Biesbosch, over grondsoorten en het gedrag van vogels. Hier komt mijn journalistieke achtergrond goed van pas. Schrijven is fantastisch, maar ook het bronnenonderzoek geeft me energie en inspiratie. Wat ben ik toch een bofkont dat ik dit mag doen. Soms moet ik mezelf even in mijn arm knijpen. Maar dat is toch ECHT pijnlijk.

Hartelijke schrijfgroeten

Tot volgende week!

Volg mij:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volgende post

Tweede boek

za 1 feb, 2020
Deze week ben ik begonnen met het schrijven van het eerste hoofdstuk van mijn tweede boek ‘Herstart’ (werktitel). De eerste zin van een boek is […]
Herstart cover

Misschien vind je dit ook leuk