Keuzes, keuzes, keuzes moeten worden gemaakt over deafbeelding op de cover van Waterval, over de auteursfoto en over de tekst op deachterflap. Moet de titel van het boek knallen, of juist de naam van de auteur?Mijn naam dus. Nou laat de titel maar lekker opvallen. Hopelijk komt het er nogeens van dat lezers mijn boeken kopen omdat Annemarie Snels ze heeftgeschreven. Zoals ik ongezien boeken koop van bijvoorbeeld Linda van Rijn enGriet op de Beeck, twee van mijn voorbeelden. Maar zover is het nog lang niet.Dat is, zeg maar, een nieuwe droom.

Waterval omslag

Op dit moment zit ik samen met redacteur Tamara van TekstbureauCharizma volop in de redactiefase van Waterval. Dat betekent dat Tamarakritisch leest, herleest, vragen stelt, niets voor lief neemt en gedachtenonderscheidt van citaten. De redactiefase houdt ook in dat ik fragmentenherschrijf, en nog een keer herschrijf, passages schrap en kritisch bij mezelfte rade ga waarom ik iets op die specifieke manier heb opgeschreven. Ook vraagik mezelf na een opmerking van Tamara regelmatig af of het gedrag van dat enepersonage inderdaad bij diens karakter past. Soms mag er best een tandje bij,of het mag juist een tandje minder. Herschrijven maar weer. Pffffff….

Nee hoor, niks pffffff… Het heeft resultaat. Watervalgroeit. Ik leer elke dag bij. En dat belooft dan weer veel goeds voor mijnvolgende boek.

Hartelijke schrijfgroeten

Tot volgende week!

Volg mij:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volgende post

Mijn droom

wo 8 jan, 2020
Gisteren hebben Tamara van Tekstbureau Charizma en ik de eerste redactieronde van Waterval afgesloten. ‘Blij?’, vroeg ze me. Ik moest er een nachtje over slapen […]
Waterval teaser

Misschien vind je dit ook leuk