Lees hier de prachtige recensie over mijn thrillerdebuut Waterval van Bryan van Koukleum.nl.

Een boek met alleen maar pluspunten

— Bryan (www.koukleum.nl)

Door: Bryan (van www.Koukleum.nl)

Annemarie Snels is in januari, als bezoeker, bij Koukleum meets auteurs geweest. Daar vertelde ze ons dat, op korte termijn, haar thrillerdebuut zou verschijnen. Enige tijd later zagen wij ook een oproep op Facebook en omdat wij al gelezen hadden waar het boek over ging was onze interesse gewekt. Wij willen Kabook uitgevers hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Anouck, een Nederlandse toneelspeelster, kan haar grote liefde Uwe maar niet vergeten. Al jarenlang kan ze aan niemand anders denken. Vastberaden om hem definitief voor zich te winnen vertrekt ze naar Zwitserland, waar ze als au pair voor Uwe en zijn vrouw Tanya gaat werken. Haar rivale zal niet lang een probleem vormen, zo neemt Anouck zich voor. Alles loopt op rolletjes, tot ze slachtoffer wordt van een ontvoering.
Is Uwe inderdaad die droomman, of juist een nachtmerrie?

De cover

Op de cover is een gedeelte van een vrouwengezicht en een vrouwenhand te zien. Daarnaast is er veel water te zien. Ik vind de cover mooi en goed gekozen. Hij doet mij een beetje denken aan de covers van Robert Bryndza.

De auteur

Annemarie Snels (1971) werd geboren in het dorp Wouw en samen met haar gezin woont ze in het West-Brabantse Roosendaal. Ze studeerde journalistiek. Naast het schrijven aan thrillers, werkt ze al tekstschrijver en communicatiemedewerker bij een adviesbureau. Als ze niet schrift, leest Annemarie literaire thrillers en waargebeurde verhalen.

Het verhaal

De Nederlandse toneelspeelster Anouck, kan maar aan één ding denken, haar grote liefde Uwe waar ze een tijd geleden een kortstondige liefdesrelatie mee heeft gehad. Ze wil hem hoe dan ook terug winnen en ze besluit zich in te schrijven als au pair.
Uwe en zijn vrouw Tanya wonen in Zwitserland en zijn toevallig opzoek naar een au pair. Anouck besluit voor hun te gaan werken. Ze neemt zich voor dat haar rivale Tanya niet zo heel lang een probleem zal vormen. Haar plannetje loopt gesmeerd… Tot dat ze slachtoffer wordt van een ontvoering. Heeft Uwe hier iets mee te maken? En is hij nu echt die prins op het witte paard?

Mijn mening

Debuten maken mij altijd erg nieuwsgierig en ik ben altijd benieuwd of de debutant bij Veronique of mij in de smaak valt. Ik kan jullie vertellen dat het verhaal en schrijfstijl van Annemarie Snels, bij mij persoonlijk, erg in de smaakt valt.

‘Waterval’ begint eigenlijk op het moment dat Anouck, voor de eerste keer, bij Uwe en Tanya, in Zwitserland, staat. Je merkt eigenlijk meteen de onwetendheid van de hoofdpersoon en die heb je als lezer natuurlijk ook. Hierdoor krijg je al snel een band met Anouck.

Het doel van hoofdpersonage Anouck is al vanaf het begin van het verhaal duidelijk. Ze wil Uwe terug en ze zal er alles aan doen om dit doel te bereiken. Echter hoe ze dit wilt doen blijft een tijd onduidelijk. Ik merkte dat de spanning vrijwel het hele verhaal aanwezig was. Dit vind ik erg knap gedaan, want vaak zwakt de spanning op een bepaald moment af en dit had ik bij ‘Waterval’ niet.

De schrijfstijl van Snels is aangenaam te noemen en doordat ze de hoofdstukken kort heeft gehouden wilde ik, tijdens het lezen, door blijven lezen, en dan weet ik ook meteen: dit verhaal zit goed. Het verhaal wordt vanuit de hoofdpersonages verteld, maar als er op een bepaald moment een personage, Marc, in beeld komt reizen bij mij persoonlijk de vragen bijna de pan uit. Want wie is deze Marc en wat wil hij? Ook dit heeft Snels erg goed verwerkt in het boek. Wat mij betreft is ‘Waterval’ alleen een boek met pluspunten!

Snels heeft nog een prachtige schrijfcarrière voor zich en haar debuut ‘Waterval’ is in mijn ogen een geweldige thriller van Nederlandse bodem.

Leesfragment

Ben jij, na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Waterval
Auteur: Annemarie Snels
Uitgever: Kabook uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 300
ISBN paperback: 9789083042404
ISBN e-book: 9789464050264
Prijs paperback: € 19,95
Prijs e-book: € 10,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Volg mij:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volgende post

Op een wolk: een echte Leesclub voor Waterval

ma 15 jun, 2020
Sinds Waterval is uitgekomen leef ik op een wolk. Een bijzondere signeersessie, lieve reacties van lezers, winacties en (een klein aantal uitzonderingen daargelaten) mooie recensies […]
VrouwenThrillers Leesclub