Thrillerdebuut genomineerd voor De Bronzen Vleermuis

 
 

ROOSENDAAL – Waterval, het thrillerdebuut van auteur Annemarie Snels uit Roosendaal, is genomineerd voor de MAX Bronzen Vleermuis 2020. De Roosendaalse is daarmee één van de vijftien schrijvers uit binnen- en buitenland die kans maakt op de allereerste editie van deze debuutprijs.


De tienkoppige jury van de MAX Bronzen Vleermuis maakt eind september bekend of Waterval doorgaat naar de shortlist van zes auteurs. Die schrijvers mogen op zondag 25 oktober naar het Boekenfestival in Stadstheater Zoetermeer om deel te nemen aan het coronaproof Nederlands Thrillerfestival. Ze mogen er onder andere een presentatie geven, hun boeken verkopen en signeren. Daarnaast maakt de Stichting Nederlands Thrillerfestival dan de uiteindelijke winnaar bekend. Diegene wint een oorkonde, een sculptuur en een geldbedrag van € 500,-.

Erkenning 

Annemarie Snels is uiteraard erg enthousiast over de nominatie. “Wow, wat een eer. Deze erkenning voor mijn debuut betekent heel veel voor mij. En wat een prachtige auteursrij om tussen te mogen staan.” Waterval staat met titels als De macht van K. van Jens Vern, Perfecte resten van Helen Fields en VOX van Christina Dalcher op de longlist. Snels: “Ik vind het gewoonweg fantastisch dat de jury van De Bronzen Vleermuis 2020 mijn debuut waardeert als een thriller die er mag zijn in het rijkgevulde boekenland.”

 

Volg mij:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volgende post

In BN/De Stem - nominatie voor debuutprijs

do 17 sep, 2020
Uit BN/De Stem, 15-9-2020: Waterval Annemarie Snels genomineerd voor thrillerdebuutprijs Roosendaalse Annemarie (49) maakt met haar eerste boek meteen kans op een prijs ROOSENDAAL – […]